U Trebinju je juče upriličena dodjela opreme i materijala za održavanje planinarskih staza Planinarskom društvu „Vučji zub“. Oprema u vrijednosti od 5.000,00 KM dodjeljuje se u okviru implementacije projekta Via Dinarika (Via Dinarica).

Prema riječima Igor Škera, predsjednika Planinarskog društva „Vučji zub“, danas su dobili alat za markiranje, obilježavanje i uređenje kako staza Via Dinarike, tako i drugih staza koje se navezuju na Plavu stazu Via Dinarika.

„Oprema i materijal došli su u pravom trenutku. Postojeći, koji smo imali bio je pohaban i istrošen, jer svake godine markiramo po jednu novu stazu, a potrebno je održavati i postojeće, tako da će nam ovaj alat dobro doći. Dobili smo motorne pile, trimer, motorni bušač terena, aku bušilicu, makaze i sitni alat“, kazao je Škero.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podsjetio je da je u prethodnim komponentama ovog projekta realizovano osvijetljenje željezničkog tunela u naselju Police, izgrađen Adrenalin park na Ublima, te podrške za dva seoska gazdinstva koja se nalaze na ovoj stazi i Agrarnom fondu Grada Trebinja za nabavku prodajnih punktova.

„Smatramo da je ovo važan projekat za Grad Trebinje. Ukupna vrijednost je 88.000,00 KM, gdje je učešće Grada u projektu 36.500,00 KM. Mi ćemo i u narednom periodu podržati slične projekte“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Projekat Via Dinarika implementira i sufinansira  „UNDP“ BiH, uz finansijsku podršku „USAID“ BiH i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AILC).

Projektom, koji se realizuje od 2019. godine, danas je realizovana posljednja od četiri komponente.

Radio Trebinje


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.