У Требињу је јуче уприличена додјела опреме и материјала за одржавање планинарских стаза Планинарском друштву „Вучји зуб“. Опрема у вриједности од 5.000,00 КМ додјељује се у оквиру имплементације пројекта Виа Динарика (Via Dinarica).

Према ријечима Игор Шкера, предсједника Планинарског друштва „Вучји зуб“, данас су добили алат за маркирање, обиљежавање и уређење како стаза Виа Динарике, тако и других стаза које се навезују на Плаву стазу Виа Динарика.

„Опрема и материјал дошли су у правом тренутку. Постојећи, који смо имали био је похабан и истрошен, јер сваке године маркирамо по једну нову стазу, а потребно је одржавати и постојеће, тако да ће нам овај алат добро доћи. Добили смо моторне пиле, тример, моторни бушач терена, аку бушилицу, маказе и ситни алат“, казао је Шкеро.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић подсјетио је да је у претходним компонентама овог пројекта реализовано освијетљење жељезничког тунела у насељу Полице, изграђен Адреналин парк на Ублима, те подршке за два сеоска газдинства која се налазе на овој стази и Аграрном фонду Града Требиња за набавку продајних пунктова.

„Сматрамо да је ово важан пројекат за Град Требиње. Укупна вриједност је 88.000,00 КМ, гдје је учешће Града у пројекту 36.500,00 КМ. Ми ћемо и у наредном периоду подржати сличне пројекте“, казао је градоначелник Ћурић.

Пројекат Виа Динарика имплементира и суфинансира  „UNDP“ БиХ, уз финансијску подршку „USAID“ БиХ и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (AILC).

Пројектом, који се реализује од 2019. године, данас је реализована посљедња од четири компоненте.

Радио Требиње


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.