Протеклог викенда упјешно је завршен пети зимски успон на Маглић (2386м н/в), највиши врх Републике Српске и цијеле БиХ у организацији ПД“Вучји зуб“ из Требиња.

Успон је изведен из правца Пријевора, тј. најтежим и најкраћим маркираним правцем  до врха,  којег зими користе искључиво алпинисти. Овај успон добио је и међународни карактер јер су учестовали и алпинисти из Србије, Хрватске и Црне Горе.

Може се рећи да су временски услови били задовољавајући, и поред температире од – 15 степени, и лошег квалитета снијега што је додатно отежавало пењање. Алпинисти Вучјег зуба су на успон кренули један сат прије осталих и поставили 210м ужади којом су обезбједили најтеже дијелове стазе. У повратку се користила техника абзајл у шест цугова, па је он био лакши дио ове акције.

Драго нам је што су изузетно искусни алпинисти указали повјерење „Вучјем зубу“ и придружили се на нашем сада већ традиционалном успону, те најавили  долазак и следеће године.

ПД“Вучји зуб“ овом акцијом завршава још једну изузетно успјешну годину, када смо скоро у потпуности испунили план акција не само у планинарској, него и бициклистицкој, алпинистицкој и еколоској секцији. Друштво је и ове године забиљежило задовољавајући број нових чланова, међу којима је било и средњошколаца, што и јесте један од важних циљева за будућност.

Ову прилику користимо и да свим грађанима, љубитељима природе и наших планина честитамо предстојеће празнике уз жељу да у наредној години заједно учинимо додатни напор на валоризацији херцеговачких природних љепота.

 ДА СМО ЗДРАВО!


Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.