Поклоничко путовање бициклима „Светосавски пут“, манастир Тврдош – Манастир Хиландар 2014, успјешно је окончано у четвртак 28.08. Свих дванаест чланова нашег друштва и два члана у пратњи, стигли су према плану у Требиње.

Поклоничко путовање протекло је без већих потешкоћа и проблема. Бициклисти су у луку Уранополис, одакле се полази за Свету гору стигли према плану у недјељу (24.08), а након једног дана одмора у уторак су крочили на Свету гору гдје су коначили и провели један дан у манастиру Хиландар.

На поклоничко путовање до манастира Хиландар ишли су: Мићо Милошевић, Милош Влатковић, Жељко Мирдиња, Ђуро Рогановић, Војислав Прелевић, Игор Шкеро, Милош Милошевић, Велибор Гудељ, Жарко Вучић, Благоје Росандић, Саша Симанић, Владо Ружић док су у пратњи били Данко Карић и Јован Прцовић.

„Успјешно завршили пут који је трајао 10 дана а који нас је водио кроз четири државе. Само путовање је прошло је у најбољем реду, успјели смо да одемо на Хиландар и да се ближе упознамо са овим светим мјестом. Посебно ми је драго што смо отишли као тим и тако исто се успешно вратили, ипак дванаест људи на бициклима на путу од преко 850 км захтјева добру организацију, слогу али и концентрацију и издржљивост свих учесника . Желим да се захвалим свима који су нас подржали као и двојици Требињаца које смо срели успут који су нас срдачно почастили. У комплексу манастира Хиландар тренутно се одвијају радови на реконструкцији, а према ријечима монаха она ће сигурно још дуго трајати. Када смо их запитали шта би им било најпотребније, рекли су нам да би било добро да у манастиру увијек буде волонтера који би помагали у свакодневним пословима и економији. Иначе сам манастир свакодневно посјети доста људи из свих дијелова свијета – рекао је медијима предсједник Игор Шкеро.

Сви учесници пуни су утисака од путовања и места које су обишли – било је напорно и тешко али смо препуни лијепих доживљаја и незаборавних успомена, како са самог пута тако и са тог прелијепог и необичног мјеста као што је манастир Хиландар, мјеста савршеног мира и спокоја. Још сам под утиском, мало сам уморан од пута пошто смо укупно прешли преко 850 километара. Прелазили смо бициклима сваког дана у просјеку око 140 километара. Иако нам је временска прогноза ишла на руку, ипак било је и доста врелина на асфалту, посебно у Грчкој, али када знате да имате тај неки виши циљ онда вам и та жега лакше пада, само вртите педале и то је то. Било је тешких тренутака али увијек је неко од нас повлачио екипу, чекали смо се, храбрили. Тимски дух је био изузетно велик и на крају смо сви издржали – каже Милош Влатковић, један од учесника.

Ово је било наше друго поклоничко путовање бициклима до манастира Хиландар у организацији друштва, први пут возили смо 2011 године.

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.