Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo javnost da smo priveli kraju doradu projekta Via Dinarika, (Via Dinarica)koji obuhvata tri planinarske “mega” staze, i to:

Ljubinje – Trebinje

Žakovo – Zagora

Trebinje – Orjen

Dužina svih staza je 83 kilometara a sve je urađeno po propisima Planinarskog saveza Republike Srpske.

Danas smo završili markiranje staze kroz grad od Klisa do centra grada tj. Turističke organizacije Trebinje dok smo prije par dana markirali dio od Geljevog mosta do centra grada. Zamisao nam je da budući korisnici ove staze imaju polaznu tačku u centru grada, kao što je to slučaj u gradovima u okruženju.

Sa ovim aktivnostima naši sugrađani kao i svi turisti moći će lakše da se snalaze jer su ranije polazne tačke bile u naseljima do kojih turisti ne znaju put.  Pored krajnjih destinacija, planina Orjen i Bjelasnica, lakše će se dolaziti  do: Leotara, Gljive, Kovla, Kičanja, Kamenih oči, Strača, Golog brda, Petrine…

Kompletan projekat će se naći na platformi Via Dinarika BiH.

Projekat “ViaDinarica” implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finasijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) a u saradnji sa udruženjem „Zemlja Dinarika“ dok su radove na terenu izveli članovi našeg društva.


Via Dinrica kroz Trebinje.jpg

 

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.