Са великим задовољством обавјештавамо јавност да смо привели крају дораду пројекта Виа Динарика, (Via Dinarica)који обухвата три планинарске “мега” стазе, и то:

Љубиње – Требиње

Жаково – Загора

Требиње – Орјен

Дужина свих стаза је 83 километара а све је урађено по прописима Планинарског савеза Републике Српске.

Данас смо завршили маркирање стазе кроз град од Клиса до центра града тј. Туристичке организације Требиње док смо прије пар дана маркирали дио од Гељевог моста до центра града. Замисао нам је да будући корисници ове стазе имају полазну тачку у центру града, као што је то случај у градовима у окружењу.

Са овим активностима наши суграђани као и сви туристи моћи ће лакше да се сналазе јер су раније полазне тачке биле у насељима до којих туристи не знају пут.  Поред крајњих дестинација, планина Орјен и Бјеласница, лакше ће се долазити  до: Леотара, Гљиве, Ковла, Кичања, Камених очи, Страча, Голог брда, Петрине…

Комплетан пројекат ће се наћи на платформи Виа Динарика БиХ.

Пројекат “ViaDinarica” имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP BiH), уз финасијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (USAID BiH) и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (AICS) а у сарадњи са удружењем „Земља Динарика“ док су радове на терену извели чланови нашег друштва.


Via Dinrica kroz Trebinje.jpg

 

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.