Као што је познато, многи чланови  нашег друштва искористили су вријеме епидемије да у индивидуалним акцијама ураде доста на уређењу стаза око града. Прије свега мисли се на освјежавање маркација и просјецање растиња.

Освјежена је маркација на стазама за Камене очи, Ковло, Кличањ, Страч, Петрину, Павлову цркву – пећину и Голо брдо. Поред ових, редовно се одржава планинарска стаза за Леотар. Такође, већ се ради на новим стазама до Кучиног брда и Матулића пећине.

У плану је и поновно оспособљавање стазе за Гљиву, гдје је већ урађено просјецање комплетне дионице, а потребно је у нарeдном периоду и обновити маркацију.

Поред стаза око града, освјежен је дио маркације која води до највишег врха Бјеласнице – Мотку. На овој стази је урађено доста посла и на просјецању растиња.

Многи грађани су примјетили труд нашег друштва да се редовно уређују и одржавају стазе и конкретно помогли наш рад. Наиме, наш суграђанин Александар Ацо Спаић донирао је значајну количину материјала за маркирање, а од анонимног донатора добили смо и вриједан алат – батеријска шега за присјецање шибља и мањег дрвећа. Укоро очекујемо завршетак свих планираних радова те ћемо обавијестити детаљније о свему што је урађено и стазама које ће се моћи користити.

Настављамо са радовима, а добрим људима се захваљујемо на вриједним донацијама!

ДА СМО ЗДРАВО!


20200428_141534.jpg


20200415_183735.jpg
Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.