Kao što je poznato, mnogi članovi  našeg društva iskoristili su vrijeme epidemije da u individualnim akcijama urade dosta na uređenju staza oko grada. Prije svega misli se na osvježavanje markacija i prosjecanje rastinja.

Osvježena je markacija na stazama za Kamene oči, Kovlo, Kličanj, Strač, Petrinu, Pavlovu crkvu – pećinu i Golo brdo. Pored ovih, redovno se održava planinarska staza za Leotar. Takođe, već se radi na novim stazama do Kučinog brda i Matulića pećine.

U planu je i ponovno osposobljavanje staze za Gljivu, gdje je već urađeno prosjecanje kompletne dionice, a potrebno je u narednom periodu i obnoviti markaciju.

Pored staza oko grada, osvježen je dio markacije koja vodi do najvišeg vrha Bjelasnice – Motku. Na ovoj stazi je urađeno dosta posla i na prosjecanju rastinja.

Mnogi građani su primjetili trud našeg društva da se redovno uređuju i održavaju staze i konkretno pomogli naš rad. Naime, naš sugrađanin Aleksandar Aco Spaić donirao je značajnu količinu materijala za markiranje, a od anonimnog donatora dobili smo i vrijedan alat – baterijska šega za prisjecanje šiblja i manjeg drveća. Ukoro očekujemo završetak svih planiranih radova te ćemo obavijestiti detaljnije o svemu što je urađeno i stazama koje će se moći koristiti.

Nastavljamo sa radovima, a dobrim ljudima se zahvaljujemo na vrijednim donacijama!

DA SMO ZDRAVO!


20200428_141534.jpg


20200415_183735.jpg
Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.