Обавјештавамо све љубитеље природе као и наше суграђане  да је Планинарско друштво „Вучји зуб“ успјешно привело крају пројекат „Преко херцеговачких стаза до дубровачких острва Елафита“ а све у склопу пројекта Виа Динарика – Плава стаза.  У оквиру  пројекта друштво је на подручју Града Требиња  и општине Љубиње маркирало и уредило око 80км планинарских стаза а у општинама Равно и Неум поставило путну сигнализацију за двије бициклистичке стазе.

Прва од пјешачких стаза полази из  Љубиња  па до села Жабица,  Планих  дола па преко требињских брда и некадашњег ловишта до  сјеверне линије  Трансверзале Требиње и до самог града. Дужина ове стазе је 39км.

Друга стаза полази из села Жаково  преко гребена Бјеласнице до села Турица и  Загора па до спајања са првом стазом из Љубиња код  Беговић куле, дужина ове стазе је 13км.

Трећа и најатрактивнија стаза  спаја Требиње са планином Орјен у дужини 28км а полази од Гељева моста па преко села Рапти, Турменти, Орашје, Богојевић па преко Убала и Доброг дола до орјенског врха Вучји зуб.

Више о овим стазма и самом пројекту можете пронаћи на веб страници:http://viadinarica-bluetrail.com/trebinje-orjen/

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.