Т142 Планинарски дом „Убла“ – Kабо 1419м- 1ч30мин

Временска прогноза за ову стазу – ЛИНК

Панорама са врха Кабо (peakfinder)ЛИНК

Oва прелијепа стаза је идеална за оне који желе почети са истраживањем Орјена а не знају одакле почети… довољно кратка за све оне који немају времена за цјелодневно планинарење. Дужина туре је 6 км у оба правца. Стаза лака, средње тешка и под врхом тешка.

Првих 1,4км нема успона а у том дијелу стаза води макадамским путем од Планинарског дома, пролазимо поред пар викендица а затим прелазимо преко ливаде до укључења у асфалтни пут који пролази горњим пољем убалског платоа, пратимо тај пут 500 метара затим скрећемо десно  на макадамски пут кроз ливаде. Након тог дијела пут улази у густу борову шуму гдје почиње успон. Након 500м путем кроз шуму одвајамо се планинарском стазом на шири шумовити гребен који води ка врху Kабо. У наставку стаза иде поменутом шумом а на једном мјесту се налази и лијеп видиковац.

На излаку из шуме улази се на кршевити знатно стрмији  дио под самим врхом. Овај дио је дужине око 200м а на неколико мјеста је постављена сајла као гелендер да би се кретање додатно осигурало.  На врху је постављен стуб са таблом мјеста и усмјеравајућим таблама за Шишавце и Убла. Са врха се пружа лијеп поглед на Орјен, комплетну околину Требиња, много планина у Црној Гори  и Херцеговини па све до острва у Далмацији.

Панорама 360° са видиковца. Приредио: Иван Иванковић- КЛИКНИ!

Total distance: 3.23 km
Download file: Kabo.gpx
Категорије: Описи стазаОрјен

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.