Планинари ПД „Вучји Зуб“, Владо Ружић и Андреј Јефтић, у уторак 19. јула, извели су планинарки подухват на Орјену. У непрекинутом низу, попели су се редом на пет врхова: Кабо, Шишавце, Велику Јастребицу, Вучји зуб и Зубачки/Велики Кабао. По успону на највиши врх Орјена спустили су се у Добри до и стазом вратили до планинарског дома на Ублима. 

Рута укупне дужине нешто преко 24km, носи са собом преко 1700m кумулативног успона који је концентрисан у првих 16km стазе, колико је потребно да се дође до Великог Кабла. Овај подухват извели су уз помоћ једног од најискуснијих орјенских планинара, пса Меда, који их је у стопу пратио од почетка до краја. 

Тура је живописна и пружа јединствен угођај кретања по гребену између врхова, а дарује и диван поглед од Ловћена и Боке Которске до Мљета и Корчуле па до планинских дивова у унурашњости Црне Горе и Херцеговине.

Онима који желе да понове овај изазов, нарочито током љетних мјесеци, препоручујемо да понесу најмање 3 и више литара воде по особи, енергетску „подршку“ и нешто псеће хране 🙂

Андреј Јефтић

Категорије: Извјештаји

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.