Бициклистички излети у природу све више постају популарни, па отуда и потреба за обученим бициклистичким водичима. Стога смо организовали обуку за бициклистичке водиче којом се стичу темељна знања о вођењу бициклиста рекреативаца, о квалитетнијој презентацији наших стаза и подручја, те о умијећу примјереног реаговања на све очекиване и неочекиване појаве при овом виду рекреације.
Данас је у водећим еуропским земљама незамисливо туристички бициклирати без организованих водичких служби и услуга водича на бициклистичким турама.

Удружење за подузетништво и посао ЛиНК из Мостара у сарадњи са Удругом за промоцију бициклизма «Herzegovina Bike» и Бициклистичким Савезом Босне и Херцеговине (БиСаБиХ), организује Обуку за водиче у брдском бициклизму у терминима два викенда: 21.5. до 22.5. и 4.6.-5.6. 2016. на локацији Извиђачког дома Тули/Требиње. Обука се проводи током два викенда континуираног боравка у природном амбијенту, уз боравак и смјештај у адекватном објекту и услове за одржавање предавања и вјежби.
Након теоријске обуке полазници ће имати активне дане обуке, односно практичну наставу вожње у природи и организације бициклистичке туре. Активне дане ће скупити тако што ће бити помоћни водичи на излетима, асистирати на обукама и радити друге корисне активности на бициклистичком излету.
Ова обука се проводи у сарадњи са Бициклистичким савезом Босне и Херцеговине а подразумијева оспособљеност за вођење и организацију бициклистичких тура у Босни и Херцеговини у љетним условима, са савладавањем блажих стрмина, те једноставнијих организација бициклистичких тура на нижим надморским висинама и приступачним теренима. Овај ниво оспособљености не укључује вођење у високогорју, по теренима који захтијевају професионално бициклистичко умјеће и опрему нити кретање по захтјевним планинарским путевима.

Удруга за промоцију бициклизма „Herzegovina Bike“ из Мостара је непрофитна организација која је основана почетком 2013. године. У кратко вријеме свог постојања Удруга је била организатор више активности са садржајем бициклизма и бициклистичког спорта у Босни и Херцеговини, на којима је судјеловало више стотина бициклиста.

За све полазнике обуке покривени су сви трошкови, који укључују превоз, ноћења у Извиђачком дому Тули/Требиње, три оброка дневно, дидактички материјал, прибор за писање, а то је осигурано из пројекта ‘ Одрживи развој туризма –Преко херцеговачких стаза до дубровачких Елафита’ којег финансира Европска унија из ИПА програм прекограничне сарадње Хрватска – Босна и Херцеговина 2007-2013.
Пријаве се обављају путем попуњавања Пријавнице ( у прилогу), коју је потребно послати на емаил адресе: [email protected],  [email protected]. Све додатне информације могу се добити на контакт телефоне: Herzegovina Bike: 063 400 260 и ЛиНК: 036 580 151
Пријаве се запримају најкасније до 17.5.2016., те вас молимо да се на вријеме пријавите, а број полазника обуке је ограничен.
До скорог виђења!
Удружење ЛиНК и Herzegovina Bike

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.