Прије двије године смо основали Бициклистички клуб „Вучји зуб“ како би нашим Милошу, Петру и Митру обезбједили боље услове за бављење бициклизмом. Захваљујући њиховим успјесима као клуб постали смо препознатљиви у региону. На почетку ове сезоне ова тројка је због обавеза у школи, факултету,  припрема за траил такмичења и радних обавеза  била спријечена за већину такмичења.

Да  наше дресове опет видимо на побједничким постољима потрудио се остатак такмичара.  Наш најмлађи Никола Спаић који од ове сезоне наступа у јуниорској категорији је заблистао у пуном сјају. На маратонској МТБ трци од 42 км у Љубушком, возећи стазу са Елит категоријом,  освојио је 4. мјесто. Протекли викенд  за њега и Марка Паовицу је био њихов деби у друмском бициклизму. У суботу су у Мостару учестовали на државном првенству у хронометру у дужини од 25 километара Никола је постао државни вицешампион  у јуниорској категорији а Марко је заузео одлично 4. мјесто. 

У недјељу је у Грудама  одржана друмска трка Премијер лиге БиХ.  На врелом херцеговачком асфалту на стази од 52 км наш Марко је у јакој конкуренцији у Мастер Б категорији заузео  4. мјесто а Никола је опет био на постољу освојивши сребрну медаљу на стази дугој 67 км са 970 метара успона.

И за крај  наш најстарији лиценцирани такмичар Александар Спаић у категорији Мастер Ц на државном првенству у маратону у Чапљини освојио вицешампионску титулу, а на маратонској трци у Љубушком  освојио златну медаљу. За предстојеће трке очекујемо да наступамо у пуном саставу. У наредних 15 дана нас очекују и двије рекреативне бициклијаде Ћировом стазом од Требиња до Јазине и од Хутова до Неума, државно XCC првенство у Билећи и наш „Сирац“ који је и ове године уврштен у календар Премијер лиге БиХ.

УПИШИТЕ ДАТУМ: 18.06.2023. НЕДЈЕЉА, СЕЛО ЖАКОВО


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.