Данас смо са сетринством из Петропавловог манастира организовали акцију чишћења отпада око пута кроз Петрово поље до Петропавловог манастира. Поред нас у акцији су учествовали ђаци Основне школе „Вук Караџић“ у Петровом пољу.

Како је навела за Радио Требиње, Игуманија Петропавловог манастира Павла, идеја за чишћењем потекла је од тога што велики број људи који долазе у посјету манастиру имају примједбу да је велика количина смећа у околини.

„Дошли смо на идеју да што више људи покренемо да имају мало више свијести о томе, да се смеће одлаже гдје треба. Драго нам је да су се многи одазвали, надамо се да ћемо на тај начин да успијемо, јер кад путујемо у друге земље, видимо да је све лијепо сређено. Мислимо да би требало тако да буде и овдје, да се сви  више трудимо“, навела је игуманија Павла.

Она је додала да је потребно да се и на овај начин апелује на све људе да град буде чистији.

Фотографије: Игор Шкеро, Тања Томић Шкеро и Радио Требиње


2 коментара

Татјана С. · 23. фебруара 2023 у 9:53 pm

Свака част ко је дошао на идеју, и свима који су подржали те учествовали у чишћењу! Боравимо у Требињу ових дана, и примјетимо да има смећа па би још још доста сличних акција чишћења добро дошло, а што би moralo бити приоритет за сваку туристичку дестинацију. Требала би сличне акције општина подржати и позвати све мјесне заједнице да се укључе!

    Игор Шкеро · 23. фебруара 2023 у 10:05 pm

    Да, требало би чешће правити овакве акције у мјесним заједницама. Комуналци одржавају град редовно, међутим околина је запуштена, зато би овакве акције биле злата вриједне. Свакако да би казне допринијеле да се појединци дозову памети. Важно је да су данас била и дјеца са нама. Треба им давати примјер али у пракси. Генерално, иде на боље, али баш споро. Биће добро, једног дана…

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.