Обавјештавамо вас да је у склопу „PRONACUL“ пројекта наше друштво поред планинарских путоказа, поставило путоказне табле на двије будуће бициклистичке стазе/руте.  С обзиром да се у пројекту ради о туристичкој валоризацији планине Орјен, обје стазе иду управо ка Орјену. Путоказне табле су постављене на свим битним раскрсницама.

Једна од стаза, полази са зубачког платоа – село Тули (651мнв), затим путем до излетишта Убла (1020мнв), а након тога макадамским путем  у срце планине Орјен – Добри до (1380мнв). Дужина ове руте је 16,5 километара  у једном правцу, са укупним успоном од 800 метара.

Друга стаза полази из мјеста Ластва (295мнв), затим живописним предјелима али и  великим успонима долази до села Оровац (705мнв). Након Оровца, наставља се са успоном ка крајњем одредишту – Бегова корита на платоу Бијеле горе (1210мнв). Дужина ове руте је 15,3км са укупним успоном од око 930 метара.

Радове на терену изводи Планинарско друштво „Вучји зуб“ 100% волонтерски 🙂

Ове активности су наставак пројекта „PRONACUL“ у коме је један од партнера Развојна агенција Града Требиња „TREDEA“. Пројекат се финансира из средстава програма ADRION (ЕU), а локално учешће је обезбијеђено кроз подршку Града Требиња.

У наставку неколико фотографија.

Фото: Игор Шкеро и Крсто Дурсун.


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.