Obavještavamo vas da je u sklopu „PRONACUL“ projekta naše društvo pored planinarskih putokaza, postavilo putokazne table na dvije buduće biciklističke staze/rute.  S obzirom da se u projektu radi o turističkoj valorizaciji planine Orjen, obje staze idu upravo ka Orjenu. Putokazne table su postavljene na svim bitnim raskrsnicama.

Jedna od staza, polazi sa zubačkog platoa – selo Tuli (651mnv), zatim putem do izletišta Ubla (1020mnv), a nakon toga makadamskim putem  u srce planine Orjen – Dobri do (1380mnv). Dužina ove rute je 16,5 kilometara  u jednom pravcu, sa ukupnim usponom od 800 metara.

Druga staza polazi iz mjesta Lastva (295mnv), zatim živopisnim predjelima ali i  velikim usponima dolazi do sela Orovac (705mnv). Nakon Orovca, nastavlja se sa usponom ka krajnjem odredištu – Begova korita na platou Bijele gore (1210mnv). Dužina ove rute je 15,3km sa ukupnim usponom od oko 930 metara.

Radove na terenu izvodi Planinarsko društvo „Vučji zub“ 100% volonterski 🙂

Ove aktivnosti su nastavak projekta „PRONACUL“ u kome je jedan od partnera Razvojna agencija Grada Trebinja „TREDEA“. Projekat se finansira iz sredstava programa ADRION (EU), a lokalno učešće je obezbijeđeno kroz podršku Grada Trebinja.

U nastavku nekoliko fotografija.

Foto: Igor Škero i Krsto Dursun.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.