Данас је (16.07.2023.) урађена корекција на стази из Доброг дола ка гребену Мале Прасе одакле се може наставити за Бугању греду, Високи бријег или на највиши врх Орјена,  Зубачки/ Велики кабао. Елем, раније се морало одвојити пет минута да би са главне стазе дошли до Ледене пећине,  а од данас се свакако иде на Ледену пећину, тако да смо овај природни феномен још више приближили свима који походе овај дио Орјена. Дакле, Ледена пећина је од данас уз пут ка највишим врховима Орјена, а планинари ће љети моћи оставити дио воде да се охлади у снијегу док се не врате са неких од врхова.

Такође смо по обичају, уочи Петровдана уредили стазу која води од Петро-Павловог манастира до Павлове цркве и Павлове пећине. С обзиром на кишно прољеће и почетак љета, вегетација је била виша него икада, тако да се кошење траве тримерима и просјецање морало урадити. Поред чланова нашег друштва у акцији је као и претходних година учествола екипа из кафе бара Азаро, који су изградили Павлову цркву у помен преминулом колеги и нашем члану Жарку Вучићу.

На Студенцима смо код уписне кутије поставили стуб са таблом мјеста а ускоро ће се након планираног маркирања стазе до Калупне греде,  поставити и усмјеравајуће табле.

На врху Кабо 1419м, поставили смо стуб са таблом мјеста и усмјеравајућим таблама за Убла и Шишавце. Са овим стубом смо у потпуности опремили ову и наставак стазе на Шишавце, где је постављено укупно пет стубова на свим раскрсницама стаза.


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.