Планинарско Друштво „Вучји Зуб“ Вас обавјештава да је у  недјељу (27.04.2014. године) завршена  акција прикипљања отпада око локалног пута:  Тули – Убла. Очишћена је дионица у дужини од 10 километара. Чишћењем је прикупљено 400 врећа смећа, а  уклоњена је и велика количина грађевинског и крупног отпада. У еколошкој акцији која је почела 6. априла, у шест наврата, учестовало је 30 чланова друштва. Током акције, поред отпада у непосредној близини пута детаљно је очишћено и неколико већих дивљих депонија.

 Циљ акције био је очистити приступни пут планини Орјен, због све већег интересовања туриста и планинара. Такође, ПД „Вучји зуб“ овом и сличним акцијама жели дати конкретан и мјерљив допринос иницијативи која је недавно објављена, а то је да се планина Орјен у скоријој будућности прогласи националним парком.

 Одјељење за стамбено – комуналне послове града Требиње, такође је учестовало у акцији одвожењем прикупљеног отпада до градске депоније.

 У акцији су учествовали и најмлађи чланови друштва, код којих се посебно жели пробудити и развити свијест о еколошки чистом окружењу.

 Овим путем позивамо надлежне да покушају наћи трајно и одрживо рјешење за одлагање отпада становницима овог подручја, јер на поменутом локалном путу тренутно не постоји ниједан контејнер. С обзиром да су Убла и вриједно градско излетиште сматрамо да је неопходно постављање контејнера.

 Напомињемо да су на очишћеном подручју преостале двије велике дивље депоније које је могуће уклонити само помоћу механизације које друштво не посједује.

 С овим смо завршили још једну у низу друштвено-одговорних акција са којима ће се наставити према годишњем плану активности друштва.

ДА СМО ЗДРАВО!


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.